Over mezelf

Na een paramedische opleiding, (een tijd terug), heb ik enkele jaren les gegeven en een tijd een commerciële functie uitgeoefend. Na de geboorte van de kinderen werd ik huismoeder.
Als kind was ik altijd erg geïnteresseerd in de natuur, in natuurlijke geneeswijzen en vooral toen ook al in kruiden. Toen de kinderen wat groter werden en ik wat extra tijd kreeg, volgde ik een opleiding natuurgids, bij CVN, en vele extra cursussen die hierbij aanleunden.
Tijdens mijn herboristenopleiding bij Syntra Leuven werd mijn liefde voor kruiden terug aangewakkerd. Bij Dodonaeus (Maurice Godefridi) verwierf ik nog heel wat extra kruiden kennis. 

De cursus Aromatherapie (Patrick Lambrechts), in het CVO van Aarschot, was een ontdekking van één van de belangrijkste inhoudsstoffen van planten, namelijk de etherische olies.

Met voetreflexologie maakte ik kennis, tijdens een tweejarige opleiding bij CVO Diest (Laura Sampermans en Jenny Withofs), ondertussen volgde ik nog een extra module (Lydie Schoemakers) en wat kortere specialisatiecursussen, zoals extra ontspanningstechnieken en de Lemniscaat (Carla Huis in 't veld) bij Tresuna. 
Ik volgde ook nog de 4-jarige opleiding, Causale voetreflexologie bij Ann De Mulder. Voetreflexologie krijgt hier een osteopatische benadering. We bekijken de mens als geheel en zoeken vooral naar de oorzaken en de verbanden van bepaalde onevenwichten in het lichaam.

In juni 2015 beëindigde ik mijn opleiding gezondheidsconsulent, aan de levensschool in Tongerlo. Deze volgde ik, vooral om mijn kennis op gebied van voeding, gesprekstherapie, ...  aan te scherpen. Dit alles om mensen op een nog betere manier te kunnen helpen.
Mijn opleiding dieptemassage kreeg ik tijdens deze opleiding. Deze therapeutische massagetechniek verfijnde ik tijdens verschillende kortere cursussen bij ICZO (Antwerpen)en in de Welnessacademie(Hasselt). 

In 2018 volgde ik een opleiding hatha yoga en nadien ook Vinyasa yoga bij queno in Westerbork/Nederland. Deze opleiding gebruik ik vooral om klanten te begeleiden in het zoeken naar innerlijke rust in hun leven.  Hiervoor volgde ik ook een opleiding mindfulness bij Itam.
Dit alles bundel ik graag samen in een 'me time' wandeling of een bosbad of een stiltewandeling of 'zijn in t groen'. We gaan op stap in de natuur en door het gebruik van onze zintuigen, eenvoudige ademhalingsoefeningen en wat relaxatieoefeningen kom je helemaal ontspannen terug.