Voorjaar 2015


Kruiden en de huid 2015 - Workshop
Woensdag 4 maart 2015 van 19.30 tot 21.45 
Na een een stukje (kruiden) theorie maken de deelnemers zelf een dagcrème, klovenzalf en tandpasta, die ze ook mee naar huis nemen. In demo laat ik zien hoe je scrub, masker, lotion en massageolie maak;. Ik geef uitleg over het maken van een nachtcrème, handcrème en shampoo.  Deze workshop gaat door in de polyvalente zaal van SKLO, baron Descampslaan 105 te Wijgmaal.
Je krijgt een lestekst met receptjes. Hoe sneller je inschrijft, hoe zekerder je bent van je plaatsje. Prijs 40 euro.
Inschrijven via mail lavend-an@hotmail.com

Kruidige kruiden 2015
Ma 23 maart ‘15 van 19.30 tot 21.45                 Kruidige gezondheid
Welke kruiden kunnen ons helpen om onze gezondheid te bewaren of kunnen ons helpen om onze gezondheid te verbeteren? Kruiden zijn vaak van een onschatbare waarde. Maar ook met kruiden mag je niet overdrijven. Ik vertel je er graag meer over.
Ma 30 maart ’15 van 19.30 tot 21.45                 EHBO en Kwaaltjes
Tijdens een virtuele wandeling moet je bij een kwaaltje gewoon even rondkijken naar het juiste hulpmiddel… Een flesje lavendelolie in je handtas… altijd handig! Vandaag gaan we ook eens kijken welk kruidje bij welk kwaaltje hoort.
Ma 20 april ’15 van 19.30 tot 21.45                   Kruidige voeding
Welke kruiden kan je in de keuken gebruiken om je voeding lekkerder of anders te laten smaken? Via de voeding kan je je gezondheid versterken. Meer over kruidig koken.
Ma 4 mei ‘15 19.30 tot 21.45                           Eetbare kruiden
Eetbare planten hebben niet alleen hun specifieke smaak maar vaak nog een gezondheidsbevorderende werking. In het najaar biedt de natuur ons een overvloed aan noten, zaden, bessen. Het is ook het moment om plantenwortels te verzamelen.
Niets zo leuk als vlak na de winter de natuur in te trekken, op zoek naar eetbaar groen. In de lente is er een rijk aanbod van jonge brandnetels, paardebloemblaadjes, daslook,... In de zomer kan je elk slaatje opvrolijken met eetbare bloemen.
Zat 9 mei van 9.30 tot 11.30(ong)      Kruidenwandeling
Vandaag trekken we er op uit. We gaan in de natuur op zoek naar een aantal eetbare planten en kruiden. We bezoeken Vorsdonkbroek en omgeving in Gelrode, Afspraak Demerbrug,Begijnendijkse/Gelroodsesteenweg te Betekom  
Tijdens kruidige kruiden kom je alle  kruidengeheimpjes te weten, hoe ga je kruiden bewaren, waarom ga je kruiden drogen, hoe verwerk je kruiden,... Elke avond is er een stukje theorie, een stukje praktijk, er valt iets kruidigs te proeven... Je krijgt een uitgebreide lestekst, met vele receptjes. Uiteraard krijgen jullie veel foto's te zien en kruiden te voelen, ruiken, proeven,...
De eerste 4 lessen gaan door in SKLO, baron Descampslaan 105 te Wijgmaal.
De prijs voor deze reeks bedraagt 120 euro.
Inschrijven via email lavend-an@hotmail.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten